Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

lørdag 12. november 2011

Torsdag 10. november. Bever.

Klokken var halv ni da vi la avsted. Vi går nå for en løsning der vi går i syv timer og har en time lunsj. Det vil si at vi bør kunne regne med pluss/minus 2,8 mil om dagen alt ettersom terreng, stikvalitet eller om noe av forflytningen skjer langs vei.

Vi forlot Akkerhaugen, der vi lå i natt og fortsatte i retning Lunde. En blanding av vei, skigsvei og sti er ikke ideell fordi vi helst vil ha sti og skogsvei utelukkende, men det gir fin uttelling for kilometerstanden. 3 mil i dag, før vi satt camp ved et lite vann med en merkelig bygning. Et uttal nedgnagde trestammer røpet hvem naboen vår var - beveren.

Vi satte opp teltet i vannkanten, rett overfor beverhiet, og ganske riktig - Roar skulle akkurat ut for å lette på trykket og overrasket den iherdige tømmerhoggeren som kastet seg i vannet med et plask. Utrolig arti å komme så nært på den sky beveren.

Utover dette har det blitt få ryper etter at vi kom ned fra fjellet i Rørostraktene. Skogsfugl og storfugl har vi derimot sett en del av, så der er tallet nå 51.
Elgtallet er ni, hvorav fem har vært innenfor 30 meter.
I dag så vi forøvrig også en elg, som vi ikke teller. Den var desverre mest sannsynligvis tjuvslakt. Skinn og hode lå slengt nede i en grøft og underkjeven, som alltid skal leveres til den lokale viltnemda var ikke fjernet.

En ting vi lurer på er hvorfor elgpels ikke blir benyttet. All pels fra elg blir kastet. Trist.

I morgen skal vi gå i retning Drangedal og vannet Nisser. Vi blir hentet ut i morgen kveld av Petter, og så blir det julebord og siste økt med ruteplanlegging. Spennende.

Vi har forøvrig lagt ut masse nye filmsnutter, også en der vi filmer en beverbolig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar