Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

tirsdag 1. november 2011

Søndag 30. oktober. Et uventet møte med fortiden.

Koia vår ble forlatt og klokken ble justert en time. Kursen ble satt mot syd. Planen for dagen var så mye forflytning som hensiktsmessig og deretter bli hentet ut - kjørt til Dal og nyte en bedre middag med våre familier.

Etter halvannen mil var det tid for lunsj. Det var naturlig å gjennomføre lunsjen ved Gammelsagstua - en turisthytte ved Rondanestien, som vi går på for tiden.
Vi kom ned til plassen der hytta skulle være og endte opp med å spørre på gården der hvor turisthytta lå.

Vi ble vist hytta av en hyggelig kar. Vi ble stående å prate litt - og etterhvert ble det klart at det var tidligere motstands- og Milorgmann Bjarne Lien vi hadde gleden av å konversere med.
Dette var interessant, så jeg spurte pent om vi kanskje kunne komme inn og spise lunsjen vår og høre flere historier fra krigsårene.

Dette resulterte i et utrolig hyggelig møte. Spennende å snakke med tidsvitner og atpåtil en aktiv aktør i motstandsarbeidet i traktene under hele krigen.
Når vi i tillegg ble budt på kaffe og smulteringer kunne det ikke bli stort bedre.

Etter en prat som varte i nesten halvannen time var vi nødt til å komme oss videre. Vi takket for oss, for maten og for praten og tuslet avsted.

Etter noen timer rundet vi av på en passelig plass og ble hentet ned til Dal av moren til Roar. Vi ble enige om å bruke noen dager til hvile, ompakking og ruteplanlegging etc.

Kvelden ble en kjempesuksess med middag for alle mødre og fedre. Hyggelig å kunne bruke litt tid på familien når man først går forbi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar