Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

mandag 7. november 2011

Søndag 6. november. I padlingens navn.

Vi ringte kjøkkenet i går og bestilte tidlig frokost. Vi hadde en lang dag foran oss og ingen tid å miste.

Klokken ti over seks troppet vi opp i hotellresepsjonen for å bli henvist til matsalen. Litt arti var det at av de rundt 300 seminardeltakerne som også bodde på hotellet, var faktisk flere av dem også våkne og i resepsjonen. Forskjellen på oss og dem var stort sett at vi var edru. Mange svømmende øyne fulgte oss når vi gikk forbi i turmunduren vår.

Etter frokost var det pakning på. Vi gikk ned ti båtslippen på andre siden av E16 - der blåste vi opp båtene, festet sekkene og la fra land klokka ti over halv åtte.

Tyrifjorden hadde valgt å vise seg fra sin beste side. Paddeflat. Fuktig luft, men ikke regn. Vi kunne ikke bedt om bedre.
Det var ufattelig rart å passere Utøya. Den 22. juli lå vi i teltet rett syd for Masi i Finnmark og lyttet vanntro til grusomhetene som ble formidlet til oss på radioen.
Nå var vi her. Tankene går til de etterlatte.

Etter rundt fem timer padlet vi inn i Vikersund. Der vi spiste lunsj. Etterpå padlet vi en arti liten kanal som endte i en aldri så liten rafting ut i Bergsjøen. Vi padlet Bergsjøen før vi tok opp båtene. Hadde vi hatt tid skulle vi båret båtene fem kilometer før vi satt ut igjen på Drammenselva og padlet ned til Hokksund. Lyset svant, så det ble til at Kari og Tore kom opp og hentet båtene, og så gikk vi de siste to milene ned til Hokksund.

Vi var fremme ved hytta ti på åtte. Dagen ble en 12 timers, men vi hadde 4,8 mil å vise til når vi tok imot pressen.

Min kjære farmor hadde nemlig tipset eikernytt.no, noe som resulterte i en hyggelig prat.
Saken finnes her: http://eikernytt.no/nyhet.cfm?nyhetid=6603

Journalisten skriver at vi går en "light-utgave" av Norge på langs - vel, det er vi rett og slett ikke enige i. Men arti med lokalpresse uansett.

Ellers skal det nevnes at vi de to siste dagene har blitt godt hjulpet av Roars mor og hennes samboer, Kari og Tore. De har passet hund og hjulpet til med utstyr. Luksus vi unner oss her i hjemtraktene. Tusen takk.

Hilsen oss!

Ps. Vi fant noen flotte briller langs veien. Sven prøver dem ut i forskningsøyemed.

3 kommentarer:

 1. Så flott å lese det som sto i avisen og det dere skriver her.
  God tur videre. Følger med dere hver dag!
  Imponerende tur.
  hilsen elin

  SvarSlett
 2. Det ble et fint intervju, men det var ikke en aktiv turgåer akurat som
  klassifiserte turen til "light". Han kan ikke ha gått veldig lange turer i fjlell og mark. Dere har vært tøffe i tøffe tak. Mestret alle utfordringer
  Kjempebra gjort. Stå på gutter.og fortsatt god tur.
  Hilsen Dr.Åsen

  SvarSlett
 3. Syns det er noe kjent med karen med briller.
  Kan det være en i fra Flåklypa?
  To undrende i Dr.Åsen

  SvarSlett