Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

onsdag 23. november 2011

Onsdag 23. november. Deilig mat og hyggelig prat.

Vi forlot det lille tjernet vi hadde sovet ved, og fortsatte langs barnevandrer-stien vi fulgte i går. Det er nok ikke en mye gått sti, for den var nesten helt gjengrodd, men vi fant lett frem fordi den var så godt merket.

Vi slapp oss ned til sivilisasjonen ved Marnadal og gikk sydover til et lite industriområde som heter Heddeland, her var det nemlig markert ut spisested i kartet vårt. Det har vist seg ved flere enn en anledning at den norske hovedkartserien er delvis utdatert - som her, det var ikke tegn til verken butikk, kafe eller gatekjøkken. Det var tid for lunsj og regntungt ute. Så kom vi til et hjørne med en dør. Over døra sto det Mindus. Det så så hyggelig ut der, og derfor banket vi på. Vi ble møtt av en hyggelig kar som het Kåre. Kåre var leder og neste person vi møtte på, Randi, var veileder her. Mindus viste seg å være en del av flere lokale atføringsbedrifter. Kantina var det hvertfall ikke noe å si på, og da vi fikk beskjed om at vi kunne værsågod å forsyne oss - da gjorde vi nettopp det. Brødmat er blitt stor luksus, så dette var stas. I tillegg var det hyggelig å prate med Kåre og Randi, og å hilse på de ansatte etterhvert aim de kom inn til lunsj.

De syntes sikkert det var pussig at noen kunne ha så mye hår i ansiktet og allikevel klare å spise.

En fin opplevelse dette.

Etter lunsjen tuslet vi opp i heia igjen og fortsatte ned til et ørlite gårdsområde ved navn Røksland.

I morgen tusler vi ned mot tettstedet Vigeland. Vi er nå innen en dagsmarsj fra Lindesnes og skal rett og slett bruke de siste timene på bare å ta inn inntrykk.

Forresten - til de som vil og skal være med oss å gjøre ankomsten til fyret spesiell - det er meldt rimelig godt med vær på lørdag, så ta med vindjakke og varme klær!

Hilsen oss!

1 kommentar:

 1. Guro Selås Liland24. november 2011 kl. 20:51

  Hei Sven, Roar og Enja.
  Det har vært så gøy å følge dere på blog- siden vi møtte dere i Gjøvdal-
  så nå synes vi det er litt trist at reisa snart er til ende.
  Fantastisk ide å gå vårt lange, rare, nydlige land på langs.
  Dere har virkelig gjennomført med glans.
  Og så mange minner dere vil ha: om strev og trøtte kropper, men også god brødmat og deilig søvn.
  Alt godt!
  Guro og Peder

  SvarSlett