Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

fredag 4. november 2011

Oslomarks-finte

Oslomarka er ikke ekstremt stor... Men, den er rimelig knotete hvis man skal fra A til B og disse punktene ikke ligger riktig til i forhold til stinettet. Skogen er tett og vanskelig å ta seg frem i uten sti, og nå om dagene er den MEGET våt.

Planen i dag var å gå til hytta Sinnerdammen. For å gi oss best mulig odds var vi ute av Råbjørnhytta klokka halv åtte presis og startet marsjen i det lyset var br nok.

Første hindring var dalen som skiller Romeriksåsene fra Nordmarka. Vi kostet på og krysset toglinje og riksvei ved Bjørgeseter stasjon, et lite stykke nord for Harestua.

Deretter siksakket vi oss ned til Gjerdingen. På bildet kan man skimte den eneste andre turgåeren vi møtte i dag, en elgku. Hun sto rolig og observerte oss mens vi tuslet forbi og filmet og tok bilder.

Etter litt fintitting i kartet kom vi frem til at det skulle holde hardt å nå Sinnerdammen, selv om vi droppet lunsj og bare gikk. Vi kom derfor frem til at Katnosdammen, turisthytta som tidligere var dam-mesterens hus ved Katnosa, var et mer fornuftig mål. Vi var fremme relativt tidlig, mye på grunn av nesten syv timers sammenhengende marsj. Distansen i dag ble rett over 3 mil.

Vel fremme fikk vi i oss mat og satte i gang med klestørk.

Møtte på fortroppen til dugnadsgjengen her på hytta. Hyggelig å se at hyttene i Oslomarka har sine ildsjeler, for de blir brukt mye. Det viste seg forøvrig at hytta egentlig var stengt på grunn av den forestående dugnaden. Heldigvis var de så greie med oss at vi fikk beholde vårt krypinn for natten.

I morgen er planen en tidlig start når dagen gryr - og deretter peise på mot Nordmarkas vestlige begrensning, Krokskogen - med nedstigning til Sundvollen via Krokleiva.

Fram!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar