Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

Om turen

Vi skal gå fra Nordkapp til Lindesnes, i en sammenhengende marsj. 
Turen vil stort sett foregå utenfor allfarvei, og er beregnet til å ta ca 5 måneder.Hvorfor Nordkapp?


"Hvorfor Nordkapp??" Spørsmålet blir stilt oss en gang i uken - minst. ...Og med rette, Nordkapp er ikke Norges nordligste punkt - det er det Knivskjellodden som er, odden som ligger noen kilometer vest for Nordkapp. Norges nordligste fastlandspunkt er Kinnarodden på Nordkynhalvøya, et stykke øst for Nordkapp.


Det er to grunner til at vi har endt opp med å velge Nordkapp. For det først er det noe alle nordmenn kan identifisere seg med, Nordkapp er kjent for alle. Den andre grunnen, og kanskje den aller viktigste, er at det egentlig ikke spiller noen rolle. Det et turen mellom start og mål vi er interessert i, turen er selve målet.


Hvorfor gjør vi dette? 


Det har nok alltid ligget latent innerst i beinmargen. Mang en seine kvelder har turlysten brutt overflaten, og kommet frem. På diverse villmarksturer har drømmer fått fritt spillerom, ventet på at anledningen skulle by seg.


På Finse, en helg i februar, ble planen for første gang diskutert alvorlig. Vi var på "Expedition Finse", inspirasjonen haglet rundt oss. Sven hadde funnet et tidsrom der permisjon var mulig, Roar skulle i samme tidsrom flytte østover, og så muligheten for å ta seg et halvt år arbeidsfri. Turen kunne bli virkelig. 
I de respektive hjemmene ble turforslaget forsiktig tatt opp, det er jo ikke bare bare å reise fra samboer og kone i fem måneder. Gleden var stor da det ble gitt grønt lys, uten Linda og Inger sin velsignelse hadde det blitt vanskelig å dra. Vi er heldige som har to fantastiske jenter som støtter oss! 


Vi drar på tur fordi vi har muligheten. Muligheten til å se det fantastisk vakre landet vi er født i. Se landskapet, og terrenget forandre seg, møte nordmenn fra alle slags daler i dette langstrakte land. 
Og ikke minst for å være på tur. Kjenne friheten av det enkle liv, slippe unna det moderne tjas og mas, og bare nyte naturen.