Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

mandag 1. august 2011

Våknet til rein...

...reinsdyr altså. Rundt 150 dyr sto 20 meter fra teltet vårt da vi våknet.
Enja, som sikkert trodde hun var kommet til himmelen, fikk flyttet dyra på sikker avstand.

Så var det dagens marsj, vi går, naturlig nok, i finske kart. De er ikke trykket etter helt samme mal som de norske, og vi har følgelig vært forsiktige med å sette ruta utenfor sti. Det viste seg imidlertidig at en del av terrenget, spesielt i høyden, er greit lettgått. Vi har derfor kuttet en dagsetappe og gått hele dagen på kompasskurs.

Finland har vist seg å være en lumsk turkamerat. Fra halvgått etappe har vi måttet forsere en blanding av vierkratt, myr og steinur. Vi nådde målet etter 11 timer og er storfornøyd etter 2,4 effektive mil. I luftlinje har vi vel flyttet oss rundt 1,9 mil.

Vi var forøvrig innom en finsk turisthytte i lunsjen. Det var fine saker. Til å være en åpen koie var dette virkelig flott.

Om Finland har vist seg å by på ymse terreng, så er ikke det så viktig lenger. Noen kilometer vest for oss krysser vi grensa og fortsetter turen mot Altevatn gjennom Sverige.

5 kommentarer:

 1. Nam, reinsdyr er digg... Lykke til videre, jeg var i Finskogen i helgen, det var veldig fint. Jeg ser at turen deres vil gå gjennom der, mye elg og trær. Lykke til videre

  SvarSlett
 2. Sitter nå her hos Christel og Morten og vi har nettopp innsett at du faktisk bare er 3 timer unna Tromsø, med bil vel og merke!!!! Morten sitter og skryter på seg at det bare er en lett joggetur unna.... lyst på besøk??? Håper dere har det fint, savner deg masse sven :) kyss i lufta fra Linda + et lite fra Christel og Morten
  Ps: Morten lurer på om du trenger et nytt liggeunderlag, han har blåst opp ei ny til deg, "ho" står på hyttetrappa å venter på deg. (populært kalt Svetlana stinkowitch.... obs! Må vaskes før og etter bruk!!!!!

  SvarSlett
 3. Ser at det er visse personer som prøver å lokke deg vekk i fra tenkte stier,
  men hold frem som du stevner Sven.
  Takk for at du deler opplevelser med oss, og med kjempefine bilder.
  Kyss i lufta kolliderer vel med Lindas tenker jeg, men en god klem kan du få. God tur videre. Gleder oss til neste "brev"
  Hilsen fra Dr. Åsen

  SvarSlett
 4. Koselig lesing dette Sven og Roar.
  Følger med dere og håper turen er og blir alt dere har drømt om. Kan melde om at vi driver å nyter siste rest av sommerferien og skal snart tilbake på "jobb". Der venter kurs i stabstudie mm. Skulle gjerne vært en uke med dere i stedet:)... Ellers kan jeg melde om at junior går snart!
  Stå på!!
  Hilsen oss i D.

  SvarSlett
 5. Hei Sven, når du kommer tilbake til litt sivilisasjon uten reinsdyr og med store monster mobil master, kunne du slått på tråden til meg. Gjelder bilen....

  Klems
  Liason offiseren

  SvarSlett