Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

onsdag 24. august 2011

Også vi som trodde sommeren var over...

Etter en lang dag i går ble det sovet ganske heftig, Sven klokka inn 14 timers søvn, noe som er bestenotering hittil på turen.

Roar var førstemann ut av teltet, etter å ha servert morgenkaffen. Han kom tilbake med store nyheter: blå himmel, stekende sol og vindstille. Dette var skrekkelig gøy.

Vi befinner oss for tiden midt mellom tre svenske nasjonalparker: Stora Sjöfallet, Sarek og Padjelanta. Vi våknet i Stora Sjöfallet og vandret nordover langs en elv, krysset en stri sideelv ved bruk av båtene der vi sneiet Sarek, deretter padlet vi et vann som heter Kutjävre og rett inn i Padjelanta.

Ikke et vindpust, bare deilig sol og god stemning. Det går noen ganske heftige vannveier gjennom disse nasjonalparkene, og da det så ut som om elva vi skulle følge videre var forholdsvis lettpadlet gjorde vi et forsøk på motstrømspadling.

Det var desverre såpass med strøm at de 700 meterne vi vant, nok er de dyreste meterne vi har forflyttet oss hittil på turen.

Allikevel, å ha båt i sekken byr på en enorm frihetsfølelse. Vi bruker nå 5-10 minutter på å gjøre båtene klare, slik at det er lett å benytte seg av dem. De er slitesterke og har hittil tålt rimelig tøff bruk.

Vi har nå slått leir like ved en same-bosetting, med utsikt mot fjellene i den norske Rago nasjonalpark. Vi gleder oss voldsomt til å krysse grensa igjen. Selv om det bare er snakk om noen få dager av hele prosjektet der vi oppholder oss i Sverige, og Sverige er et hyggelig sted å være, er det Norge vi føler oss mest hjemme i.

Vi har også filmet en del i dag, kryssing, padling etc - som vi skal legge ut på YouTube ved første anledning.

Spyrd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar