Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

torsdag 11. august 2011

3. august. Steinur og Finner fra himmelen

Vi gikk ikke lenge på det svenske stinettet før vi løftet kompasset, tok ut en passende kurs og gikk vår egen vei. Det svenske terrenget er lettgått. Desverre støtte vi på noen ganske store områder preget av steinur, noe som ikke gjorde underverker i forhold til Sven sin betennelse. Allikevel klarte vi å gå oss frem til planlagt område for leir.

Den siste tiden har vi ligget opp mot en dag bak skjema. Så at vi, til tross for skade, klarte å gå oss frem så vi lå foran planen var et lite kick.

Pussig var det at midt i steinura, ved et lite vann, sto det allerede et telt. Vi måtte se både en og to ganger. Vi var jo midt inne i ingenmannsland.

Vi fant en passende plass for teltet vårt og klokket inn 1,8 mil.

Naboene våre viste seg å være finske. De fortalte at de hadde fløyet inn til det vesle vannet vi lå ved med helikopter. De hadde imidlertidig meget skralt utstyr og det virket som om fiskeutstyret også var rimelig begrenset i kvalitet. Imidlertidig var de særdeles velflidd. Så om de ikke var der for å fiske, var det sikkert den flotte naturen og steinuren som hadde fått de to stillferdige, velflidde, finske herrene til å chartre helikopter for å komme seg ut i villmarka.

Det blåste forøvrig kuling i kastene, så teltet vårt fikk vist litt av sine styrker gjennom natta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar