Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

lørdag 13. august 2011

To har blitt tre...

...altså to hviledager har blitt til tre hviledager. Vi ble hentet fra Bardufoss - og så gikk turen til Strømsør, hyttetur hos Morten og Christel, et vennepar av Sven og Linda. På vei til hytta fikk vi invitasjon til grillfest på gamle Strømsør gård, om vi bare ble en dag til... ... ...vi ble en dag til.

Etter en rolig kveld på hytta våknet vi til enda en invitasjon - Polar Zoo. Som sagt så gjort, en liten kjøretur fra Setermoen brakte osa midt blant gjeiter, reinsdyr, moskus, hjort, elg, gaupe, jerv, ulv og bjørn. Spesielt var møtet med de fem bjørnene de hadde veldig spennende.

Største bjørnen som hospiterte i zoo'en veide 300 kg. Det var greit med et kraftig gjerde mellom oss og den.

Etter besøket i dyrehagen dro vi tilbake til Strømsør og en hyggelig fest der. Familien til Morten nedstammer fra en gjeng som kom opp til Troms fra Gudbrandsdalen og ryddet seg gårder under utidene på midten av 1800-tallet. Ganske vilt å se de kraftige tømmersrokkene de har brukt med tanke på at det ikke var vei eller andre hjelpemidler enn rå muskelkraft i bruk for å sette opp bygningene.

Tror det er mer info om tilflytterne fra Gudbrandsdalen og Østerdalen på Bardu kommunes hjemmesider.

For vår egen del er tre fulle hviledager nå over og om litt skal vi fortsette turen der vi stoppet for noen dager siden, ved Altevassdemningen. Vi går nå i et spennende dalføre sydover mot Sveriges største fjellsjø Torneträsk, Ritsem fjellstue der vi har et depot, og Akkajaure - som vi skal padle.

Følg med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar