Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

lørdag 20. august 2011

Milsluking og en engel ved Sitasjaure-stugan

Våknet til ypperig gå-vær. Vind, passetemperatur, en god del skyer og litt sol. Vi satte i marsj klokken ti på formiddagen. Etter noen timer gikk vi over den lilledemningen ved Sitasjaure og inn på tunet foran Sitasjaurestugorna. Her ble vi møtt av stugans Stugwärder. To damer, som var i ferd med å male den ene bygningen.

Vi fortalte litt om turen og fikk oss henvist en plass der vi kunne lage mat og få oss lunsj.
Det var en liten bålplass bak den ene hytta, og Sven fikk lov å bruke tennstålet sitt, det ble en hyggelig lunsj ved bålet.

På vei til å dra leverte vi fra oss en bok vi hadde lest ut, Robert Ludlum's "Pakten". Som takk for boka kom denne fantastiske engelen av en dame ut til oss med nybakt, hjemmelaget brød. Vi har jo vendt oss til ganske sparsommelige matvaner, så brød var som å vinne lotteriet.

Vi bukket og skrapte oss fra hyttetunet og inn på grusveien som leder ned mot Ritsem Turiststation. Etter noen ytterligere timers marsj har vi funnet en hyggelig teltplass ved Autajaure. Vi har hatt noen hundre gram med Røros-smør i sekken, og nå delte vi likt, ca 100 gram smør på hver mann. Så nå er det festmåltid med brød, smør og den siste sjokoladen vår kjære, uerstattelige logistikkmann Stian, sendte med oss.

Dagens etappe rundet vi av etter 2,5 mil, hvilket gir oss en liten seiersrunde på ca 1,2 mil ned mot Ritsem i morgen.

Planen er forøvrig å krysse Akkajaure med Packraftene, som skal ligge klare til oss på Ritsem. Vi håper været gjør det mulig å gjennomføre planen og vi gleder oss til å bruke båtene igjen så mye som mulig i løpet av neste etappe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar