Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

tirsdag 16. august 2011

Kungsleden og Abisko nasjonalpark

Vi våknet etterhvert ved den lite innbydende teltplassen vår. Natten hadde fart pent med oss og vært både varm og uten for mye fuktighet.

Sven ble litt forlegen da han reiste seg halvveis opp i soveposen og så rett inn i et kamera. Bak kameraet stod det en middelaldrende dame fra et fremmed land, som sikkert syntes det var eksotisk med folk som sov under åpen himmel.

Vi bestemte oss for å ta frokosten inne på hytta, og mesket oss med egg, ferske rundstykker, ost og melk og masse smør.
Etterpå dro vi innom butikken og handlet litt ekstra kalorier for den resterende del av etappen.

Deretter svingte vi inn på Kungsleden. Etter hva vi vet har aldri kungsleden hatt noen spesiell tilknytning til hverken det svenske- eller noe annet kongehus, men den ble først anlagt i dens nordligste deler rundt år 1900 av Svenske Turistföreningen.

Vi gikk først halvannen mil, til Abiskojaure der vi spiste lunsj. Det viste seg at her også var det en liten butikk - så Roar påtok seg jobben med å ordne oss en øl hver til kvelden. Vi veide nemlig sekkene i dag, og det viste seg at Roar hadde en kilo mindre på ryggen en Sven, så en liter øl utlignet forskjellen perfekt.

Abiskojaure er altså hyttene på bildet. Damen i rødt er "Stug ward", og ønsker alle velkommen og setter dem inn i skikk og bruk ved hytta.

Abiskojaure er forøvrig en del av Abisko nasjonalpark. Her inne er fisking forbudt om du ikke er lapp og telting skal kun skje på anviste plasser.

Vi valgte å gå ut av nasjonalparken og fortsatte opp 200 høydemeter til en liten sameleir et stykke syd. Dagens distanse endte på 2,4 mil.

Etter øl, ølpølse, en deilig brioche, kortspill og et måltid frysetørret middag er vi på vei i posen. Det blåser forøvrig ganske heftig, bikker nok opp mot stiv kuling, men teltet vårt er meget bra og godt bardunert.

Friskt!

1 kommentar:

  1. Det måste varit denna dag jag träffade er på Kungsleden. Jag var "stug ward" på Abiskojaure, men var ledig denna dag och var på väg tillbaka efter en dagsutflykt. Har haft er i tankarna många gånger och hoppas ni får en fortsatt bra tur. Själv är jag nu sedan två dagar tillbaka bland elektricitet, varmt vatten och asfalterade vägar. Inte trist a´la pessimisten, mer trist a´la optimisten - det finns sånt som fanns även för väldigt länge sedan. Dit längtar jag. Vi kanske ses där.
    /Hilsen Robert

    SvarSlett