Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

mandag 22. august 2011

21 og 22 august. Hviledager på Ritsem TuristStation

21. august: vi våknet etter en ganske så forblåst natt. Det blåste faktisk såpass at innerteltet slo inn mot oss som en basskasse. Teltet beviser gang på gang at det er av god kvalitet og av en bra design.
Vi la i vei langs grusveien ned mot Ritsem og passerte kraftstasjonen de har anlagt her med vanntunell ned fra Sitasjaure.

Vi hadde jo ikke lange strekka å gå, så klokken 1300 var vi fremme. I butikken her, som er en ekte campingbutikk, fikk vi ordnet oss med rom for natten. Det ble pizzafest og folköl. I tillegg kunne Sven by på underholdning i form av film.

Vi fikk også hentet pakkene med båter, mat og utstyr som lå her og ventet på oss. Vi var forberedt på at om det var rolig sjø på Akkajaure, måtte vi benytte sjansen og komme oss over med en gang. Det blåste imidlertid såpass at sjøen gikk hvit, så vi fulgte planen og fikk oss en natt under tak.

22. august: frokosten bestod av 350gr pytt i panne og tre speilegg til hver. Nydelig. Vi benytter sjansen til å lagre litt ekstra energi eller i det minste å hjelpe kroppen med restitusjonen ved å sørge for at det ikke skal mangle på kalorier.

Akkajaure gikk hvit også i dag. Etter å ha sjekket værmeldingen har vi bestemt oss for å satse på å padle grytidlig i morgen. Da skal vinden dreie og avta, slik at bølgene vil minke.

Det går en liten passasjerbåt samme strekningen som vi skal padle, og planen vår var at vi skulle få Enja med på den. For oss er det ingen bønn, alt skal skje for egen maskin. Om ikke været løyer, så må vi gå rundt vannet.

Vi var så heldige å treffe på en av hytteværtene på Akkajaurestugan, turisthytta som ligger nøyaktig dit vi skal padle. Vi pratet litt og hun fikk vite om planen vår. Inga Lill, som hun het, påtok seg uten videre, å ta med seg Enja over i dag, og å gi henne fri losji på turisthytta til vi kommer over i morgen. Snakker om svensk gjestfrihet.

Ny pizzafest i kveld også tørner vi inn tidlig slik at vi kan komme oss opp i firetiden i morgen tidlig.

Utover dette føler vi oss i fin form og er spent klare til å gi gass mot Sulitjelma, som blir vår neste etterproviantering.

Forresten, om noen kjenner til noen som jobber med markedsføring innen Chess, så har vi noen meget bra ideer vi skulle ha luftet med dem.

1 kommentar:

  1. Kunne ikke følge med på deres blogg i 3 uker pga egen tur i Finnmarka... Så da var det i dag masse å lese på en gang her :-) Veldig artig å følge med på deres tur!:-)

    SvarSlett