Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

fredag 26. august 2011

Besøk hos en same og dansk lunsj

Vi våknet etter en kald natt. I går hadde det oppstått en liten utfordring med teltet fordi det, etter noen dager var veldig vått. Det er ikke noe trivelig å legge seg inn i innerteltet når det er sølepytter over alt. Derfor har vi i dag, etter å ha tørket det over natten med god lufting, fjernet innerteltet før vi pakket teltet sammen i morges, og oppbevart det separat og tørt. Tar litt lenger tid, men fungerer bra og øker innekomforten betraktelig.

På grunn av kaldere netter begynner kondens å bli en økende faktor, derfor er vi avhengige av god lufting. Teltet vårt har så langt vist seg å være designet med nok luftgjennomstrømning til å kunne brukes også i kulda, forutsatt at vi bruker det riktig.

Vi gikk forøvrig ca 2 mil i går og like langt i dag.

Lunsjen i dag utsatte vi litt slik at den kunne nytes inne på Stalaloukta-stugan. Der var det også butikk, drevet av en lokal same. Han hadde det som bi-geskjeft, ved siden av reindrifta, vi er usikre på hva som er den største inntektskilden, men vi måtte ut med over 200 norske for seks små, danske øl. Når det er sagt, så var det vel verdt det. Vi kom oss inn i tide til å unngå en skikkelig regnskyll. Etter noen timer ga regnet seg, og vi fortsatte noen kilometer til før vi slo leir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar