Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

lørdag 29. oktober 2011

Torsdag 27. oktober. Iransk gjestfrihet i Elverum

Etter en natt på plenen utenfor huset til en hyggelig dame var vi klare for å ta et godt jafs av kilometer. Dagens tall var 3 mil, igjen.

En del gledelige saker har passert, og fortjener omtale.
I går passerte vi dag 120 av ekspedisjonen. I tillegg er det en måned til vi kommer frem til vårt endelige mål - om alt går som planlagt.
Vi har nemlig bestemt oss for å gi alt for å kunne innpassere ved Lindesnes fyr den 26. november.

På vei gjennom et skogholt kom vi over en ganske røslig møkkhaug, den var relativt fersk. Det er nok ikke tvil om at bamse nok har vært nærmere oss en det man skulle tro...

Vi gleder oss forsåvidt stort over at planen vår om å lure oss unna snøen ser ut til å fungere foreløpig. Med unntak av noen spennende dager nord for Røros har vi kunnet gå uten hindring fra snø. Faktisk virker det som vi på enkelte måter tar igjen høsten, for da vi ruslet ned mot Elverum i dag kunne vi fremdeles se bjørk med løv igjen på grenene.
Og, som et klapp på skulderen gikk vi i dag inn i oversiktskartet som heter Oslo. Oversiktskartene vi bruker er i 1:250000 skala og faktum er at Oslo-kartet er det nest siste vi har bruk for på denne turen.

Før vi forlot vårt trygge telt rekognoserte vi overnattingsmuligheter i Elverum. Tettstedene er ofte vanskeligere å telte i. Vi endte opp med å booke en liten hytte hos en pensjonert lege fra Iran. Benam, som han het, viste seg å være gjestfriheten selv, og var behjelpelig ned å svippe oss ned til downtown Elverum slik at vi fikk oss litt mat.

Burger på The Grill kan anbefales.

Vi handlet med oss et brød og litt pålegg til frokosten også.

På tampen av kvelden gikk vi gjennom den neste uken. Etter fire måneder på tur er det merkelig å oppdage at distansen mellom Elverum og Tyrifjorden bør kunne unnagjøres på en god uke.

Vi skal sette av tid til å finplanlegge siste delen av turen en av dagene, og håper at det kan resultere i noen hviledager ikke for langt unna familie og venner.

Sendt fra min iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar