Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

lørdag 29. oktober 2011

Elverum og Rokosjøen Camping - en begivenhetsrik dag

Vi startet dagen med en meget hyggelig frokostseanse i den lille hytta vår. Deretter tuslet vi bort til nærmeste butikk. Vi ble uglesett ganske betydelig da vi ikke kunne gjøre opp for oss med kontanter, men fikk under tvil lov til å dra til butikken for å ta ut penger til vår kjære vert.

Da oppholdet var betalt og tilliten gjennvunnet så vi at butikken var en post i butikk. Siden vi skal sove i hytter de neste dagene, for så å ha to netter hos familien til Roar på Dal, sendte vi like greit teltet i forveien. Dette gjorde at fellesutstyret nå veier 8 kg, i stedet for 13 kg med teltet. Vekten i seg selv er ikke noe stort problem for oss, men siden dagene her på østlandet ofte blir skogsveitrasking sparer vi føttene en del når vi har mindre pakning.

Så bar det ned til Elverum city. Her fikk vi handlet noen småting på utstyrsfronten. Vi sneiet innom polet og kjøpte oss noen øl, og like ved så vi at det var skomakerbutikk. Kløven til Enja har vist seg å være av god kvalitet, men en del slitasje har det blitt. Skomakeren, som viste seg å være en svoren friluftsentusiast, flikket på kløven til den var så god som ny. Vi kunne stikke å få i oss litt lunsj hos bakeren mens vi ventet. Enja fikk sove i skomakerverkstedet så lenge.

Elverum er faktisk en riktig så hyggelig liten by. Både hos skomakeren og på Intersport ble det tid til villmarksprat med likesinnede. Håvard Storaas, som bor i Elverum, fullførte NPL tidligere i høst, så interessen rundt var merkbar. Når det er sagt er det nok svært få som går Nordkapp - Lindesnes som legger turen innom Elverum.

Med mat i magen, noen spennende øl i sekken, reparert kløv og godt humør ble kursen satt mot Rokosjøen camping. Turen dit gikk greit og effektivt, og vi klarte å finne en fin rute ned dit, uten å krysse grensen inn i Terningmoen skytefelt.

Rokosjøen Camping er definitivt verdt et besøk. Helårscamping, med hytter og en bråte campingvogner med spikertelt. I tillegg har de tidvis matservering, en hyggelig kiosk med gratis pølser til oss og pub. Innehaverne var så hyggelige at det var en glede, campinggjestene likeså - i tillegg til at de sto for underholdning med sang og dans.

Det ble både ølsmaking, dart og god stemning på puben.

Ølentusiaster som vi er hadde vi kjøpt med oss tre øl fra polet i Elverum. Nøgne Ø sin Imperial Brown Ale og Porter, i tillegg til Brew Dog sin Høst Porter. Det viste seg at endelig finnes det en øl som faktisk overgår Nøgne Ø. Brew Dog sin Høst Porter var fantastisk.

God stemning!

1 kommentar:

 1. En glede å høre at alt er så bra med dere. og at dere treffer så hyggelige mennesker. For en opplevelse!
  Men det er ikke hvem som helst som er på tur heller da.
  Dere er bare kjempegutter. Du sa du skulle hilse alle bjørnene du så
  Sven. men håper du slipper det. Ha med pepperspray!!
  God klem fra Dr. Åsen

  SvarSlett