Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

mandag 3. oktober 2011

Men sommeren var ikke over...

Det hyggelige fjellårdstunet lå å speilet seg i doggen fra en kald og klar natt da Petter sto opp som førstemann og fyrte i ovnen og satte på kaffevann.

Etterhvert som sola fant veien til oss kom det til syne et vær vi forlengst hadde arkivert i sommerarkivet.

Vi ryddet ut og bar overflødig materiell til Petters bil før vi tok ut kurs mot fjellet og satte i marsj. Jo lenger dagen fikk jobbe, jo varmere ble det. Vi koste oss med tidlig lunsj og tyribål.

Deretter var stien slutt og vi var overlatt til kart, kompass og Petters kunnskaper om orientering. Petter ville ha en oppfriskning i kompassets hemmeligheter og fikk dermed ansvaret for å finne vei i vellinga.

Mye myr med masse vann gjorde forflytningen til en tidvis krevende, i tillegg har fjellene her masse tversgående slukter som krever konsentrasjon for å finne de beste traséene.

På bakgrunn av herremåltid med lammelår bakt i grua kombinert med en del godt drikke utsatte vi avgangen noe, så planen for dagen ble avstumpet med noen kilometer. De blir vi nødt til å ta igjen i morgen. Heldigvis vil mye av morgendagen være på sti, noe som gjør forflytningen mer effektiv. Målet er Holden fjellgård der turistforeningen har selvbetjent hytte.

Dagens etappe endte forøvrig på 1,5 mil og rypetallet på gledelige 313.

Turlivet er nydelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar