Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

torsdag 13. oktober 2011

Onsdag 12. oktober. Fem på tur.

Vi forlot Teveltunet, uthvilte og spente på føret. Målet for dagen var Bjørneggen turisthytte og etappen på snille 1,8 mil.

Denne etappen gikk stort sett ganske lavt, slik at vi ikke ble noe særlig forsinket av snøen. Det regnet og blåste kaldt, så da lunsjtid nærmet seg, og vi var rett ved en gård - spurte vi bonden om vi kunne få låne en tørr bit av garasjen til bespisning. Det fikk vi.

Bonden kunne også by på litt informasjon om føret i fjellet. Det viste seg at snømengden i høyden er unormalt stor.
Den kunnskapen, kombinert med det vi selv så av snø ledet oss til å beslutte at ruta vi har planlagt de neste dagene måtte legges om.
Så lenge ikke skiene er på plass, og spesielt - så lenge det er såpass ujevnt med snø så vi oss nødt til å legge ruta lavere i terrenget.

Heldigvis var dette en mulighet vi hadde planlagt litt for på forhånd. Vi fikk omdirigert neste depotpakke, og vil følge dalene sydover til fordel for stinettet i øst. Trist å gå glipp av villmarka, men fjellvettreglene spiller inn nå. Vi ser positivt på det og ser at vi i det minste bør kunne spise noen ekstra dager av etappen.

Etter litt gåing kom vi oss ned til Bjørneggen, som er en gedigen og fin turisthytte. Vi hadde med oss alle ingrediensene til en durabelig porsjon Spaghetti Bolgnese, og Roar kokte i hop et nydelig måltid.

I dag har Norgeseventyret 2011 vært et følge av fem. I tillegg til Enja og skjeggnissene er Jørgen og Inger med. Inger reiser i morgen, også fortsetter vi mot syd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar