Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

lørdag 15. oktober 2011

Fredag 14. oktober. Opplevelsesdag i Tydal.

Den gamle stua på Østby lot oss våkne i nydelige omgivelser. Ingen ting som å tilbringe natta bak laftet tømmer.

Vi fikk i oss frokost og tuslet ned mot Ås. Ragnhild hadde lovet oss litt hjelp med planleggingen av de neste dagene, og siden hun jobbet på rådhuset - så bar turen dit.

Utrolig hyggelig var det å hilse på gjengen inne på rådhuset. Ragnhild hadde funnet frem en del kart og i tillegg noen nyttige telefonnummer som kunne hjelpe oss de neste dagene.
Vi fikk også hilse på ordføreren i Tydal, han ønsket oss lykke til videre og sa at hvis det var noe - så skulle vi bare ringe. Det er service det!

Vi takket, bukket og skrapte for Ragnhild, som hadde gått av veien for vår velferd og fortsatte sydover mot Stuggudal.

På veien skulle vi passere Tydalsfisk, en lokal oppdretter av røye, og prisvinnende produsent av rakfisk og røykt fisk. Vi hadde en avtale og ble godt tatt imot og fikk spørre og grave om prosessen fra stamfisk til ferdig produkt.
Vi dro ikke tomhendt derifra. Med oss i sekken fikk vi to filleter rakfisk og en kilo røykt fisk. Det kunne bare bety en ting... Fest!

Å forflytte seg på asfalt er helt spesielt. Man blir ikke sliten eller anpusten, det eneste man merker er at føtter og bein får grisejuling fra det harde underlaget. Men - det skal gås.

Det var ingen grunn til at Jørgen skulle gå seg i stykker på asfalten. Vi utnyttet dette ved å sende Jørgen i forveien, i butikken, slik at vi rakk å handle.

Dette resulterte i at da vi kom frem til campinghytta sto Jørgen klar med øl og ingredienser til Rakfisklag.

Så med Tydalsfisk, potetlefser, poteter, rødløk sæterrømme og god sennep kombinert med Atna sin rakfiskøl hygget vi oss i hytta vår denne kvelden.

Tusen takk til Ragnhild, Tydal kommune og Tydalsfisk.

Oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar