Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

søndag 3. juli 2011

Lys i tunellen

Dagen i dag markerte et slags skille fordi vi gikk fra Magerøya til fastlandsnorge. Nordkapptunellen viste seg å være noe for seg selv. Det er hvertfall første gang vi har vært på 200 meters dyp og har jobbet så hardt for det. Begynner å skjønne hvilke påkjenninger styrepultoperatørene må takle. (den var kanskje vel intern, men vi syntes det var ganske gøy og sjekket selvfølgelig tett hele veien ned i dypet).

Nordkapptunellen er mellom 7 og 8 km lang, egentlig en rett strek men altså med en total høydeforskjell på 424 m og stigning på 13 gr. Vi klarte å holde nesten 3 knop gjennom hele og var godt fornøyd med det.

Da vi kom ut på andre siden trakk vi opp i høyden og vekk fra vei igjen. Det var deilig. Nå, etter ca 2,2 effektive mil ligger vi, ganske mørbanka, i teltet. Alle er forøvrig enige om at det er en fin dag. Vi ligger forøvrig ved et meeeget spennende vann, som vi skal teste senere. Tvi tvi.

En liten passasje til slutt om turens førstedame. Enja har vist seg som noe i nærheten av en perfekt turhund. Vi har passet godt på henne, sjekket potene spesielt og ellers jobbet med å få i henne nok væske. Dette går som en lek. Potene ser nye ut, faktisk er det Sven som har brukt mest av potekremen. Enja spiser bra og drikker masse, logrer hver morgen og kveld, sover som en stein og stiller seg villig klar når hun skal kløves opp. Prima. Hobbyen hennes med å gjete reinsdyr måtte vi nok dempe litt, så hun går i bånd når de er i nærheten, ellers går hun stort sett løs og holder seg innenfor 3 meter av oss.

Bildet viser Roar og Enja som ser lys i tunellen.

5 kommentarer:

 1. Flott å høre at det går bra med dere alle tre!! Var uvant å være på hytta i helga uten Enja!! Hun koser seg nok på tur med dere!! God tur videre! :) :)

  SvarSlett
 2. Godt å høre at alt går som planlagt. Alltid like gøy og stikke innom bloggen deres. Ellers kan eg medele sven at terrengbilen er snart avlevert, dvs papirer og kronasje begynner å komme på stell. Har forøvrig byttet ut opel selv...no har eg terrengbil;)hehe....kos dere videre;) forsett med fiskerapport!

  SvarSlett
 3. Hei gutter :)

  Så fint å høre at alt er vel.
  Her hjemme savner Louie og jeg Sven masse. Louie er på bedringens vei og virker nå kvikk og rask på smertestillende vel og merke :) Var oppe hos "veterinæren" deres Thomas og fikk litt akupunktur i dag. Det var stas, jeg fikk jammen meg grillmat også :)
  God tur videre begge 2, gleder meg vilt til Alta helga :)
  Stort kyss i lufta fra meg til sven ( + et lite til Roar også da)

  SvarSlett
 4. hei hei!

  ville bare opplyse om at boliglånet vårt nå er slettet Roar :) hurra for det! håper alt står bra til med de tre vandrerene (ser jo sånn ut her hvertfall!)

  da sender jeg et stort kyss til Roar og et lite til Sven...;) og klø Enja litt ekstra bak øret for meg! gleder meg til å se hele gjengen på Jotka!

  SvarSlett
 5. Vælkømmin til fastlandet igjæn!

  Jeg savner mer updates! Skal jeg overleve sommeren med regn og kontorjobbing her i Oppland må jeg få litt vitamininnsprøytninger her!

  SvarSlett