Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

torsdag 7. juli 2011

"Så dere har ikke gass...?"

Har skjedd litt, så stålsett deg for et langt innlegg...

Denne dagen har vært en lang og innholdsrik dag. Våknet til knallvær og gikk tidlig avsted de 7 km til "Lind og sønn", butikken der vi skulle hente depotet vårt. Etter en bom, som resulterte i iskrem, var vi vel fremme. Vi hadde planlagt en stopp på rundt fire timer, slik at vi kunne lade utstyr, sende noen mail og ta noen telefoner. Samtidig fikk vi fylt opp fiskeskrinene våre, som nord-Finnmark har tømt sakte men sikkert.

Sven gikk hardt løs på bakevarene og holder turens forløpige rekord i antall Li-lefser, 11 stk mot Roars 4. Vel og merke etter først å ha gaflet i seg et wienerbrød.

Pakkene med mat, båter og hundefor var kommet. God stemning. Så var det bare å handle litt før vi kunne slappe av med Touren streamet via mobilnettet til iPaden.

"Vi skulle gjerne hatt litt gass til primusen."
"Det har vi ikkje... Men de har sikkert i Skaidi, bare litt over halvtimen å kjøre, bare en fjellovergang!"

Vi har vurdert opp og ned og i mente, og kommet frem til at multifuelen ble hjemme til fordel for en ny og fancy gassbrenner. Det er vel og bra, men vi så lenge og vel på alt det drivstoffet vi kunne ha puttet på multifuelen.

Likefullt, vi har gassbrenner og vi eide problemet. Litt omstilling der og litt oodaloop der så kom vi i prat med en utrolig hyggelig taxisjåfør fra Skaidi taxi. Han het Skule og sa seg med en gang villig til å hjelpe oss. Han skulle bare kjøre en tur til Havøysund først, det tok en time hver vei.
Ok. Så dro han. Lang historie kort... Vi ringte Coop i Havøysund. De hadde gass. Så skaffet vi nummeret til Skule, ringte han, og Skule handlet primusgass til den store gullmedaljen for oss.

Da så Skule kom tilbake, Edvald hadde tatt sin første etappeseier og vi hadde spist oss gode og mette, pakket vi sekkene og la i vei videre. Vi hadde nemlig sett oss ut et ganske stort vann et stykke unna der vi skulle ha hviledag.

Det viste seg at 5 ting skjedde: vi var tre timer forsinket, sekkene var mye tyngre, vi hadde allerede gått over en halv mil, myggen kom og terrenget var mye tøffere en vi hadde ventet.

Nå ligger vi i teltet, ganske slitne, ved et lite vann,en lite stykke fra det opprinnelige. Men alle er i godt humør. I morgen skal vi ha første, velfortjente hviledag. Gled dere også til bilder fra test av båter!

Om du ser raskt på bildet kan det virke som Sven har kontroll på orienteringen... Men ser du nøye etter... Vurder selv.

1 kommentar:

  1. Gøy å følge med på deres tur! Har stålsatt meg til å lese innleggene deres og gleder meg :) God tur videre! Eva

    SvarSlett