Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

mandag 4. juli 2011

En røye til besvær...

Vi lå altså ved et spennende vann natt til i dag, og da morgenen brakte sol visste vi at vi ikke skulle rikke oss før røyefar var blitt fristet til å bite på vår krok. Og ganske riktig, etter litt posisjonering og noen prøvekast satt første fisken på. Sven var førstemann ut til å lande en flott kondisjonert 500 grammers, Roar hadde en tilsvarende som glapp, men fikk opp en litt mindre en etterpå, som plaster på såret.

Vi møttes ved teltet for å gjøre klar til en herlig fiskefrokost, men da vi skulle sløye fant vi hele bukhulen full av fettklumper. Det virket rett og slett som om go'røya mi hadde en monstersvulst. Alt av innvoller, hjerte, magesekk og lever var kapslet inn i dette merkelige fettvevet. I tillegg, da vi i vitenskapens navn delte fettklumpen på tvers, tøyt det orm ut av magesekken.

Vi tok bilder av det, og bestemte oss for å drøye røyefesten. Roars lille røye hadde noe av de samme klumpene i magen. Sven kastet noen ganger til og dro opp en ny røye på rundt halvkiloen, også den hadde tilsvarende fettvev i bukhulen.

Kan noen hjelpe oss med hva det kan være, så skriv en kommentar. Fiskene så forøvrig perfekte ut ellers.

I dag har vi tilbakelagt ca samme distansen som i går. Har sett tre ryper, noen tonn med lemmenbæsj og to lemmen. Sola forsvant så nå venter vi på at vinden skal løye slik at vi kan friste lykken ved dagens vann.

Røya under har vi akkurat disikert og tømt for orm og "svulst". Den er jo vakker...

1 kommentar:

  1. Parasitter i fisk er normalt, og kan bli ganske så heavy rundt innvollene i enkelte vann. Som oftest er dette Måsemark. Gulhvite uregelmessigheter/cyster på magesett og i bukhulen. Opplevde det samme på vidda i 05. Så lenge dere ikke skal ete sushi og/eller finner tilsvarende dritt i kjøttet, så skal det ikke være noe stress å spise fiskene etter en runde i panna.

    SvarSlett