Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

fredag 29. juli 2011

2,8 kg og 2,1 mil

Allerede mens vi planla denne delen av turen visste vi at den kom til å bli strabasiøs. Kilometerne kommer ikke like lett her, selv om vi stort sett har fulgt ATV-spor. Terrenget er mer kupert, og i tillegg er det mer myr.

Vi har tatt høyde for dette ved å sette dagsetappene relativt korte. Allikevel ligger vi litt etter. Planen var å ha krysset grense-elven Lataseno i dag. Det blir i morgen.

Vi håper på å gå inn igjen det vi ligger bak skjemaet i dagene som kommer.

Lunsjen i dag ble gjort unna rett ved en av Norges garantert mest avsidesliggende hytter. Vannet den lå ved var et klassisk gjeddevann, og ganske riktig, i sivet nedenfor lunsjplassen vår sto en rugg og varmet seg i det solfylte sivet.

Den var helt uredd og vi kunne stå en meter ifra den å prate uten at den brydde seg noe videre. Roar besluttet å bedrive litt sportsfiske og ikke lenge etterpå kjørte han gjedde. Vi hadde den kjapt oppe på land til veiing, 2,8 kg, før den fikk fortsette sitt liv på grunna.

Etter pausen gjorde vi et godt rykk som resulterte i en sluttdistanse på 2,1 mil, og ligger nå godt innenfor rekkevidde av Lataseno og finskegrensa. Vi hører sågar finske stemmer på radioen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar