Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

lørdag 10. september 2011

Umbukta, etappeslutt og avskjed, og for en plass!

Etter en natts dvale på hemsen i Sauvatnhytta la vi inn firhjulstrekken og penset oss inn på den gamle ruta mellom hytta og Umbukta. Den er dårlig merket og terrenget er litt knotete å orientere seg i. Derfor var det en kjærkommen avveksling etter noen uker med autopilot og røde varder tett i tett.

Vi ankom Umbukta i to-tiden i dag.

Umbukta fjellstue krever et lite avsnitt for seg. Stedet er opprinnelig en av statens fjellstuer. De siste årene har den blitt tatt over av private eiere som har gjort den til noe unikt og hyggelig. Da vi fikk høre at vi skulle få Stabburet som soveplass, og det viste seg at Stabbutet var et koselig innredet Stabbur med stue, peis, tv og tre hyggelige sengeplasser oppe på hemsen.
I tillegg hadde de hamburgere, reinsdyrpita og hjemmelagde kremfylte pannekaker. I tillegg strekker de seg langt og kjører Jonas inn til Mo i Rana slik at han etterhvert får hentet bilen sin.

Jonas har nå vært med oss siden Bolna, og det har vært trivelig. Gammel marsjmaskin som han er har han klart de siste dagenes gode 73 kilometer med stil.

Vi er litt usikre på om vi tar en hviledag for å få ordnet noen småting, men tror vi heller går for en kort etappe og sen start i morgen.

Fram!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar