Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

fredag 16. september 2011

På vei mot Børgefjell...

Da vi kom ned til det hyggelige kjøkkenet på Sæterstad i morges, var familien godt i gang med en durabelig frokost. Siri og Knut, det er det de heter, har fått til så utrolig mye at det blir ekstra stas å avslutte oppholdet med frokost sammen med dem.

Kvart over åtte kom skolebussen kjørende, vi hadde avtalt på vei til gården at vi kunne sitte på tilbake, vi satte oss inn. Etter en kort men innholdsrik kjøretur der vi blant annet passerte norges angivelig største hest, 1,92 over nakken, kom vi frem til Varntresk skole. Her byttet vi bil og etter en ny og hyggelig kjøretur ble vi satt av ved idylliske Valen gård. Her var vi innom på noen fantastiske lefser og kaffe forrige dagen (snakker om gjestfrihet - tusen takk Åke og Randi!)

Nå var vi altså tilbake der vi slapp. Viktig å understreke at om vi kjører, så skal vi alltid fortsette å gå fra samme plassen som der vi ble hentet. Vi fulgte veien langs Famnvatnet og tok etterhvert av fra veien og inn på stinettet vi for tiden følger, Nordlandsruta.

Kartene vi har over Nordland har gang på gang vist seg å være feilaktige. Hus er feilplassert, stier har helt andre trasseer i virkeligheten, det er i det hele tatt ganske frustrerende. Terrenget er heldigvis rett i kartet, slik at vi fint kan kontrollere posisjon med GPS eller enkle krysspeilinger.

Vi gikk over fjellet mellom Famnvatnet og Krutvatnet. Terrenget syd for Famnvatnet har vært en god del mer lettgått og har gjort dagen til en gledelig seanse. Når været også er av type frisk senhøst med sol, så kan man rett og slett ikke klage.

Vi fortsatte noen kilometer syd av Krutvatnet, og ligger nå ved Brunreinvatnets østre bredd. Dagens tall er 2,5 mil. Rypetallet er 145.

Morgendagen blir en høydare. Vi skal gå til Grannes Camping, der innehaveren skal være en utrolig hyggelig fyr. Vi skal hente nye forsyninger der, og ikke minst kommer Stian på besøk, og skal følge oss sydover noen dager over Børgefjell.

...som en million dollars!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar