Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

tirsdag 13. september 2011

Sopp og gjestfrihet ved Røssvatn

Vi forlot jegerne ved Grassvatnhytta med et "skitt jakt" og fortsatte sydover. Håper de dro ut å jaktet litt i dag også, til tross for været, for vi støkka over 30 ryper i dag. De første bare femti meter fra hytta.

På grunn av det fuktige været som har vært her i over en uke nå, er myrene våte og steinene glatte, så forflytningen er mer krevende.

En kåte, eller jordgamme, var merket i kartet. Vi fant den og spiste lunsjen vår der. Ganske kummerlig, lekk og full av muselort. Greit med ly fra vind og vær. Vi måtte le da vi etter femti meters gange etter lunsj fant den egentlige kåta, nyere, tettere og renere en rønna vi akkurat hadde forlatt. Vel vel.

Vi klatret etterhvert litt opp i dalsiden og fikk vårt første møte med Røssvatnet. Vannet er norges nest største og ligger flott til.

Det skulle være et gjestgiveri nede ved vannet, men etter en telefon dit fikk vi vite at de ikke hadde ledige senger på grunn av jakta.

Vi trøstet oss med å plukke en god pose med kantarell som vi fant samtidig med at vi slapp oss ned mot vannet.

Vi kom ned til Røssvatn sin bredd og hadde nådd dagsmålet. For å få hilst på lokalbefolkningen, og for å finne en best mulig teltplass uten å tråkke på noen tær, fant vi ut at vi skulle dra til nærmeste gård og spørre om de kunne avse en gressflekk til oss.

Som sagt så gjort, og vips var vi invitert som overnattingsgjester. Her møtte vi også på en kar fra Våler som hadde jaktet i traktene her siden tidlig på 70-tallet.

Etter en god del jakthistorier, deilig kantarell og nyheter fant vi våre sengeplasser.

Distansen i dag ble 2,1 mil. I morgen skal vi forsere en ny dal sydover til Famnvatnet. Derfra skal vi til Sæterstad gård hvor vi skal ha en hviledag. Så vi gleder oss voldsomt til i morgen.

Som Thor Inge sa om NPL... "Det skal gås..."

2 kommentarer:

 1. Ser ut som nydelig sopp. Gå på gutta, gøy å følge med dere. Pass dere for jegerne. Dere kan jo fort se ut som elg eller annet vilt med de sjeggene der. Oransje luer hadde sikkert vært lurt i denne sesongen.

  SvarSlett
 2. Hei igjen. Godt å se at du ikke fyller hele åpningen i fjellet Sven.
  Dere går vel av dere det som går inn tenker jeg.
  Fint å se at dere har det godt, og trives .
  Fint med alle bildene. Vi er jo med vi og, og da er det godt å se hvor vi har vært hen.
  Masse hilsner fra Dr. Åsen

  SvarSlett