Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

fredag 2. september 2011

Nydelig milslukevær ved Balvatnet

Forrige dagen fikk vi nærmest kjeft av en dame fordi vi ikke skulle gå innom Glomfjorden i Nordland. Glomfjord har nemlig blitt kåret til Norges fineste plass, kunne hun fortelle. Da Sven spurte om kåringen var foretatt i lokalavisa, ble det imidlertid stille.

Vi hørte i dag at Bodø gjestehavn var blant de ti finalistene til å bli kåret til Norges fineste.

På radioen i dag var det snakk om en annen plass i Nordland, Haukeland, som hadde vunnet en kåring hos Nidar om Norges fineste plass.

Til og med en fengselsbetjent vi møtte på, som hadde hatt med seg innsatte fra alle landsdelene på tur i Nordlands natur, kunne melde om at samtlige hadde kommet med lovord om hvor vakkert det var her.

Kort fortalt har vi et inntrykk av at Nordland fylke sine innbyggere er meget stolte over fylket sitt.

For vår egen del synes vi det er arti å oppleve det indre av Nordland, de fleste har sett bilder av, eller har vært ved Nordlandskysten, men områdene vi ferdes i nå er nok ikke like ofte besøkt.

Nydelig vær i dag med sol og vind som gjorde det til et perfekt gå-vær. Vi startet dagens marsj klokka ni og har nå avsluttet forflytningen ved den utrolig koselige Argaladhytta.

Hytta har vært her i rundt 100 år og ligger ypperlig til for fuglejakta i en billedskjønn dal ved navn Skiedjedalen. Dette er også første dagen på lenge hvor vi ikke har sett en sjel, med unntak av en god gjeng lemmen og ei lirype.

I morgen skal vi posisjonere oss for oppstigningen til Saltfjellet, vi gleder oss.

Dagens etappe endte forøvrig på 2,7 mil.

Fram!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar