Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

fredag 30. september 2011

En lang dag med fint vær og MYE vann...

Siste frokosten på Messa bestod av egg og bacon og denne fantastiske, lokale brunosten som vi har blitt så glade i. I tillegg til kaffe så klart.

Vi kom oss av gårde litt før ni, Snorre og Randi har en tradisjon der de kjører sekkene til alle NPLere den første kilometeren inn mot der stien starter. Vi er jo av typene som helst bærer med oss alt, men siden hovedregelen sier at vi skal gå hele veien for egen maskin og ingen ting om sekker - så vi gjennom fingrene da sekkene våre ble kjørt en kilometer.

Kanskje var det like greit at vi ikke startet dagen med sekker på ryggen, for vi har nå vært konstant mette i magen siden vi kom og følgelig var det tungt å få kroppen med på at det var tid for forflytning igjen.

Utover dette var dagen helt fantastisk. Varm vind og varm luft, klar himmel, kort sagt perfekt.

Etter noen kilometer på sti, stilte vi kompasset og gikk vår egen vei. Snorre hadde tipset oss om et skard vi kunne forsere, og på den måten kutte den anbefalte ruta mot Skjelbred med en mil. Dette gjorde at vi ga gass og gjorde Skjelbred til dagens mål.

Etter skardet lå dalen ned mot Skjelbred åpen for oss og terrenget så greit ut. Vi valgte å gå ganske rett på der hvor stien ned mot bygda startet - og ble straffet ganske hardt for det. Tversgående renner på rekke og rad gjorde forflytningen heller treg. Til slutt trakk vi opp i dalsiden, og det hjalp en del.

I tillegg hadde det ekstreme regnværet de siste dagene satt sine spor ved at alle elver var fosser, og alle bekker var elver. Vi ble nødt til å vade flere steder til tross for at det i kartet så ut som småbekker.

Vi rakk akkurat ned fra fjellet og inn på skogsveien før det mørknet. Etter gode tolv timer fra vi dro og rundt 2,8 mil kom vi frem til Skjelbredtunet. Der hang det en lapp som informerte om at vi hadde fått hytte nr 2. Hytta var stor, flott og hadde innlagt vann og strøm. Nydelig.

Ellers har vi nå byttet batterier på Spot'en vår, som ikke har noen indikasjon på at batteriet var tomt, og sendt noen posisjonsoppdateringer. Vi så at hvertfall en var gått inn, så da er kanskje problemet løst enn så lenge.

I morgen bærer det videre til Almdalshytta, også dit skal vi gå uten sti. I håper at vannmengden har lagt seg litt, men registrerer at vi stort sett finner en vei, uansett!

Hilsen oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar