Translation

To read this page in english or any other language, please see the bottom of this page.

torsdag 15. september 2011

Sæterstad gård 1

Å drive gård slik gård drives her krever garantert en hel masse jobbing. Det kan allikevel ikke være annet enn frydefullt å se at arbeidet bærer frukter, som de vi har sett her.

Gården holder geiter og produserer mange typer produkter av geit og geitemelk.

Størst er de på produksjon av rakfisk, og har flere ganger blitt kåret til å være markedsledere på kvalitet ved å få tittelen "Årets rakfiskfavoritt".

Vi var heldige å kom hit en dag de skulle servere litt ekstra. Det absolutt beste med besøket på Sæterstad er at all mat stort sett har sitt opphav noen meter fra middagsbordet.
Brunosten har nok fått en hel spesiell plass i hjertet vårt under dettebesøket. I tillegg er fisken utsøkt også har de en fetaost som vi nok ikke har smakt maken til.

Gården ligger idyllisk til og er, hold deg fast, selvforsynt med vann OG strøm!

Et utrolig hyggelig værtskap er det også, det blir så genuint hyggelig når de som produserer råvarene også serverer dem.

I skrivende stund er Roar nede i kjøkkenet og overværer baking av brød i stenovn. Ovnen er hjemmelaget og det fyres noen timer i den før all aske blir tatt ut, og brødene kan settes inn til steking. Det lukter himmelsk.

Vi har hviledag her i dag og drar avsted mot Børgefjell i morgen tidlig. Vi regner med å entre nasjonalparken om noen dager og gleder oss stort. Med på denne ferden skal Stian være med, Stian er logistikkkoordinator for oss under prosjektet og således en fullværdig del av turen. Det er gledelig at han får ta del i marsjen på en strekning som vi ser sånn frem til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar